img-5300-0.jpg

Pieni vaiva omistajalle, suuri apu koiralle

Me päädyttiin barffaamaan useiden eläinlääkärireissujen ja unettomien yöiden jälkeen. Ell:illä sai rampata jos jonkinlaisien tulehduksien ja ruuansulatusvaivojen takia, oltiin jo ihan epätoivoisia kun mitään ei saatu selville. Koira nukutettiin kurkun tähystykseen, nielurisat penslattiin ja mukaan annettiin monenlaisia antibiootteja ilman selvää diagnoosia. Samalla saatiin myös tassun sekä korvien hiivatulehdukseen ohjeet ja muita voiteita joita en edes muista niiden suuren määrän vuoksi. Luultiin että pelastus on tullut eikä koiran tarvitse enää kärsiä selittämättömistä kohtauksista. Muutama viikko mentiinkin antibiooteilla sekä puuro&kana ruualla joka auttoikin sen ajan.

Palasimme taas normaaliin ruokaan eli raksuihin, jotka olimme valinneet useita kymmeniä merkkejä kokeiltua. Paras kuivamuona löytyi yllättäen tavallisen kaupan hyllyltä. Mutta koira ei selvästikkään edelleen voinut hyvin, se sai välillä kohtauksia joissa alkoi hervoton huulien lipominen, kakistelu, nuoleminen, levottomuus, mahan aristelu, välillä jopa yskiminen sekä tärinä kuului tähän. Yleensä se alkoi illalla tai yöllä, teki pahaa katsoa kun toinen kärsi ja oli kipeä selvästi. Halusin selvittää mistä se johtuu, tahdoin auttaa parasta ystävääni. Myöskään hiivatulehduskierre ei hävinnyt, hiukan helpotti vain hiiva-shampoon ansiosta.

Jossain vaiheessa aloin etsiä tietoa netistä, mutta tästä aiheesta sitä löytyi hyvin vähän jos ollenkaan, kuitenkin eksyin palstalle jossa aiheena oli koiran närästys. Oireet täsmäsivät melkeimpä kaikki ja olin todella helpottunut saatuani selville mistä on kyse. Ruokavalioksi suositeltiin barffausta ja tietenkin halusin kokeilla sitä, tärkeintä on että koirani voi hyvin. Aloitettiin varovasti ensin 50/50 menetelmällä. Koiralle maistui raakaruoka ihan vietävästi ja koira vaikutti paljon elinvoimaisemmalta. Saatiin apua moneen vaivaan, korvat puhdistuivat ja tuoksuivat taas samalta kuin pentuaikoina, turkki alkoi kiiltää ihan eritavalla, hampaat puhdistuivat ja mikä parasta närästys väheni huomattavasti! Edelleen sitä esiintyy harvoin jos koira esimerkiksi syö ulkoa jotain sopimatonta mutta pääsääntöisesti raakaruokinta on auttanut meitä älyttömän paljon. Lotan herkkua on kanankaulat sekä kalamix.
Barffaus on myös helpompaa mitä luulin, kun on ostanut pakastimeen tarpeeksi lihaa, sisäelimiä ja luita niin enää ei tarvitse kuin sulattaa se ennen tarjoilua. Me soseutamme sekaan myös porkkanaa ja muita vihanneksia. Suosittelen barffausta jokaiselle, siitä voi saada apua moneen vaivaan!

Kommentit