merja-0.jpg

Enya on barffaava Fieldspanieli

Merja

Miksi aloititte barffauksen?

Muutama vuosi sitten koirani (nyt8v) kärsi kutiavasta ihosta, töhnivistä korvista. Turkki oli eloton ja niukka.

Kuinka itse koit BARF-ruokinnan? Oliko se helppoa, työlästä, mukavaa vaihtelua?

Kaikki uusihan on aina ensin työlästä mutta olen siitä ollut itse niin innostunut että olen opiskellut asiaa todella intensiivisesti.Tällä hetkellä ruokailu sujuu helposti.

Huomasitko lemmikissäsi muutoksia uuden ruokavalion myötä? Myös ennen ja jälkeen kuvia olisi mukava nähdä jos sellaisia löytyy.

Tässä kohtaa pitää sanoa että kärsivällisyys palkittiin. Kun oli kulunut n. puoli vuotta uuden ruokavalion alkamisesta huomasin , että turkki uudistuu ja saa kiiltoa sekä runsautta. Koira muuttui kaikenkaikkaan paljon iloisemmaksi , sanoisin että koirastani tuli onnellisempi.

Annatko jotain lihojen, sisäelimien ja luiden lisäksi. Mitä ja miksi?

Lihojen lisäksi annan kalaa kaksi kertaa viikossa.Hyydytettyjä kananmunia annan 2-3 kertaa viikossa.Kasvissoseen teen itse. Höyrytettyjä juureksia annan myös. Ruokavalioon kuuluu myös qvinoa/hirssi/tattaripuuro. Olen laskenut että tällä ruokinnalla koirani saavat tarvitsemansa ravintoaineet.Minulla on tällä hetkellä kolme koiraa joilla kaikilla sama ruokavalio ja heistä 4 vuotias narttuni ei ole koskaan suostunut syömään nappularuokaa.

Miten paljon vaihtelet eri ainesosia/tuotteita? Esimerkki lemmikkisi BARF-ruokavaliosta?

Käytän mahdollisuuksien mukaan paljon erilaisia lihatuotteita. Kalaa annan kaksi kertaa viikossa.

Kommentit