007_1

Hei, olemme Welsh corgi cardiganit Oili & Vipu. Lue kuinka barffaamme!

Nanne

Miksi aloititte barffauksen?

Meillä koirat ovat sekaruokinnalla. Silloin, kun itse ei kerta kaikkiaan ehdi tai jaksa panostaa ruokintaan, niin meidän tytöt syövät hyvälaatuista kuivaa nappulaa, mutta muuten syödään BARFia, toki kaikki makupalat eivät ole sitä, kun suosikkeja löytyy muistakin tuotteista ;)

Kiinnostus BARFiin lähti siitä, kun tajusi mitä kaikkea p****a joihinkin kuivamuoniin tungetaan. Aluksi annoin omalle koiralle vain säännöllisesti luita makupalaksi hampaiden terveyden takaamiseksi, mutta pian tuli tutustuttua asiaan perehtyneessä liikkeessä myös muihin tuotteisiin.

Varsinaisesti hommaan innostuin kuitenkin, kun Mushin annospullat ja Alkuvoiman -levyt tulivat pakasteisiin. Ne mahdollistivat pienemmällekin koiralle ruokkimisen ja ruuan pysymisen tuoreena.

Koirani oli myös pentuna hyvin herkkä kalalle ja kalaöljylle ja ei pitänyt lampaasta, joten maistuvan ja vatsalle sopivan ruuan löytäminen oli työn takana. BARFissa pystyi itse valitsemaan ainekset.

Kuinka itse koit BARF-ruokinnan? Oliko se helppoa, työlästä, mukavaa vaihtelua?

Aluksi BARF oli työlästä, kun ei ollut annosruokia, vain pelkkiä puolen kilon lihoja ja sitten kasviksetkin täytyi soseuttaa itse. Puolen kilon liha-aterian syömisessä meni kuitenkin reilu kymmenkiloisella koiralla niin monta päivää, että viimeisenä jo epäilytti antaa jääkaapissa neljättä päivää seisovaa ruokaa. Kuulin kuitenkin muilta koiraystäviltäni vain hyvää BARFista ja tein aterian silloin, toisen tällöin.

Annosruuat innostivat enemmän kokeilemaan "barffausta". Annosruuissa oli vielä ongelmana se, että ne piti muistaa ottaa jo illalla sulamaan (joka minun seulapäälleni tuntui aluksi mahdottomalta) ja se, että raakaruuan jälkeen meidän leidille ei meinannut enää maistua normaali nappula.

Todella hieno vinkki oli myös se, että jäisen lihapötkön saa palasiksi puukolla, kun laittaa terän pötköön kiinni ja lyö puukon terän hamarapuoleen vasaralla. Puukko uppoaa jäiseen pötköön kuin kuuma veitsi voihin, eikä tarvitse miettiä, että ehtiikö pötkö sulaa liikaa pinnalta! Kiitos tämän vinkin antaneelle myyjälle. Samoin nämä pötkömalliset ruuat/lihat saa siistimmin ulos pakkauksesta halkaisemalla muovin puukolla sisällön ollessa vielä jäässä. Tällöin muoviin ei jää juuri mitään tähteitä ruuasta ja se ei ala haisemaan roskiksessa.

Huomasitko lemmikissäsi muutoksia uuden ruokavalion myötä? Myös ennen ja jälkeen kuvia olisi mukava nähdä jos sellaisia löytyy.

Suolistokaasupäästöt vähenivät, ruokahalu parani ja koira alkoi muutenkin kasvaa, syödä ja ulostaa niinkuin sen terveenä pitää. Villistä kämpän tuhoajasta rauhoittui rautahermoinen, mutta aktiivinen lenkki- ja harrastuskaveri.

Toinen koira oli hilseilevä, ylipainoinen hermopallo ja nyt on jo normaaliturkkinen, normaalipainoinen ja melkein tavallinen lenkkikaveri, toki jotkut ihmiset pimeällä ovat vielä epäilyttäviä.

Annatko jotain lihojen, sisäelimien ja luiden lisäksi. Mitä ja miksi?

Soseutettuja kasviksia kuitu- ja vitamiinilisänä. Makupaloina menee kuivattuja ruhonosia (naudan ruokatorvi, peuran keuhko, sian maksa, jäniksen korva…) ja joskus teollisiakin makupaloja. Kasvipohjaista lisäöljyä (Nutrolin), koska lohta/rasvaista kalaa en voi tarjota. Satunnaisesti hapanmaitotuotteita (jugurttipurkin huuhteluvedet, tyhjentyneet rahkapurkit nuoltaviksi puhtaiksi) 😉

Kommentit