nelli-autio-0.jpg

BARF-ruoka maistuu, kertoo Valkoinen länsiylämaanterrieri Nelli

Priska Autio

Miksi aloititte barffauksen?

Söimme alkuun perinteistä "kuivapapanaa", mikä maistui ihan hyvin, mutta aiheutti ihon kutiamista. Pohdimme ensin kuivamuonamerkin vaihtoa, mutta emme halunneet lähteä kokeilemaan kaikkia markkinoilla olevia merkkejä sopivan toivossa, vaan päätimme vaihtaa kokonaan ruokatyyppiä. Emäntä suuntasi paikalliseen lemmikkieläinliikkeeseen, jossa suositeltiin erään uutuusmerkin raakaruokanugetteja. MUSHiin vaihdoimme lennosta, kun muutimme keväällä 2014 uudelle paikkakunnalle eikä lähieläinkaupasta saanutkaan vanhaa merkkiä.

Kuinka itse koit BARF-ruokinnan? Oliko se helppoa, työlästä, mukavaa vaihtelua?

Syötämme koirallemme pääasiassa Vaisto-pullia, joten ruokkiminen on yhtä helppoa kuin millä tahansa muullakin ruoalla. Ainoastaan kuumina kesäpäivinä matkustaminen ja mökkeily ilman pakastinta tuottavat vähän ongelmia, jos ollaan pidempään reissussa eikä pullia saa pakastimeen. Näistäkin ollaan kuitenkin selvitty hyvin!

Huomasitko lemmikissäsi muutoksia uuden ruokavalion myötä? Myös ennen ja jälkeen kuvia olisi mukava nähdä jos sellaisia löytyy.

Alun perin, kun siirryimme raakaruokaan, turkin kunto parani ja koira piristyi selvästi. Ruoka myös näytti maistuvan papanoita paremmin. MUSHiin siirryttyämme huomasimme myös koiran kakan koostumuksen parantumisen ja hajuttomuuden verrattuna aiempaan raakaruokamerkkiin. MUSH-pullat ovat koiran mielestä niin hyviä, että ne pitää piilottaa myöhempää herkuttelua varten, jos ei jaksa syödä kaikkea heti – aiemmat ruoat vain jätettiin kuppiin! 😉

Annatko jotain lihojen, sisäelimien ja luiden lisäksi. Mitä ja miksi?

Koiramme saa kananmunan keltuaisen kaksi kertaa viikossa, muuten luotamme ruokailussa Vaisto-pulliin!

Miten paljon vaihtelet eri ainesosia/tuotteita? Esimerkki lemmikkisi BARF-ruokavaliosta?

Syötämme Vaisto-pullia kaikissa eri mauissa, mitä nyt eläinkaupassa sattuu löytymään. Kaikki pullat maistuvat hyvin. Kesäisin syötämme silloin tällöin myös MUSHin lihaisia luita, joita koira saa järsiä ulkona.

Kommentit