_mg_7259

Näin barffaa Puolanvinttikoira Termiittitrio (Rocca, Haracz ja Terra)

-z-

Miksi aloititte barffauksen?

Raakaravinto on koirien luontaista ruokaa. Niiden elimistö on suunniteltu sulattamaan lihaa ja kasviksia, joten itsestään selvää että kasvavat koirat saavat juuri sitä.

Kuinka itse koit BARF-ruokinnan? Oliko se helppoa, työlästä, mukavaa vaihtelua?

Meillä on käytössä ns. osabarffaus, johtuen ihan siitä että taloudessa on 5 suurikokoista koiraa joista 3 kasvuiässä olevia. Nappuloiden lisäksi koirat saavat lihaisia luita ja lihaseos paloja/pötköjä sekä kasviksia. Valmiit liha, kala ja kasvisseokset tekevät barfauksesta helppoa.

Annatko jotain lihojen, sisäelimien ja luiden lisäksi. Mitä ja miksi?

Lauma saa myös nappuloita ja vitamiineja. Suurimpana syynä nappulalisään on yksinkertaisesti raha, ja se että nappuloiden kanssa koirilla voi olla kupissa jatkuvasti ruokaa saatavilla (pihalla on kyllä luitakin koko ajan) joten koirat voivat syödä sen mukaan kun on nälkä eikä niillä näinollen ole tarvetta hotkia.

Miten paljon vaihtelet eri ainesosia/tuotteita? Esimerkki lemmikkisi BARF-ruokavaliosta?

Pyrin siihen että koirat saavat vaihtelevasti eri lihoja ja kalaa sekä kasviksia. Kiihkeimpänä kasvukautena ja hampaiden vaihtuessa oli enemmän luumurskaa ja rustoja sisältävää ruokavaliota, nyt kasvun tasoituttua saavat enemmän sisäelin/liha seoksia.

Kommentit