metas.jpg

Sekarotuinen Kuura ja Waltteri barffaa

Kuura ja Waltteri

Miksi aloititte barffauksen?

Netistä eri raakaruokablogeista ja täältä MUSHin sivuilta.

Kuinka itse koit BARF-ruokinnan? Oliko se helppoa, työlästä, mukavaa vaihtelua?

Helppoa! Ja kun valmistelee etukäteen esim. leikkaamalla isot jäiset lihaerät valmiiksi annoskokoisiksi, niin sopivan määrän sulattaminen ja tarjoaminen on helppoa. Kaikista helpointa raakaruokintaa on käyttää MUSH BARF Vaisto Cat -pullia.

Huomasitko lemmikissäsi muutoksia uuden ruokavalion myötä? Myös ennen ja jälkeen kuvia olisi mukava nähdä jos sellaisia löytyy.

Kissoistamme nuorempi on adoptoitu pentuna ESY:ltä. Se oli herkkävatsainen, ja huomasin, ettei se kestä esim. markettien hiilihydraattipitoista ruokaa lainkaan koska sen vatsa menee niistä ripulille ja uloste alkaa haista todella pahalta. Kissa oli märkäruoalla + nappulalla koko ajan nälkäinen, koska ei saanut kunnolla ravinteita ja ruoka tuli ”läpi”. Turkki oli kiilloton. Aloin syöttämään tälle herkkävatsaiselle Waltteri kissanpojalle raakaruokaa, koska vanhempikin kissamme barffasi jo osittain. Ruokavalion muutoksen seurauksena Waltterin löysät ulosteet alkoivat kiinteytyä pötkylöiksi ja muuttuivat myös lähestulkoon hajuttomaksi. Kissa on nyt 1,5vuotiaana erittäin eläinvoimainen, virkeä, leikkisä, vahva, lihaksikas ja myös henkisesti hyvinvoiva, hyväntuulinen, utelias ja erittäin oppivainen. Valjasulkoilemme päivittäin kissojemme kanssa ja usein ihmiset tulevat silittelemään kissojamme ja mainitsevat miten kauniita ja hyvinvoivia ne ovat ja kissojen turkit saavat myös kehuja tiheydestään, pehmeydestään ja kiillostaan.

Miten paljon vaihtelet eri ainesosia/tuotteita? Esimerkki lemmikkisi BARF-ruokavaliosta?

Kissamme saavat erilaisia lihoja, kalaa ja sisäelimiä. Yhden viikon aikana ne syövät esim. raakaa broileria, broilerin ohutluisia siipipaloja tai broilerin kaulaa, kanan sydäntä, kanan kivipiiraa, naudan jauhelihaa(siinä sivussa kun itselle tehdään ruokaa), sianlihaa, poronlihaa, keitettyä ahventa tai seitiä, kananmunankeltuaista, possun sydäntä, MUSH vaisto Cat kana-sika tai kana-nauta -pullia, Latz märkäruokaa pussissa ja kiitospaloina opetuksessa Hill’s i/d kuivaruokaa tai Thriven kiitospalojen eri makuja. Multivat ravinnetta 4-5 pilleriä/vkossa. Maustamatonta luonnonjogurttia ruokalusikalliset n. 3krt/vko.

Kommentit