1069120_778022578921625_3585467976379968623_n

Sekarotuinen Tuuve barffaa

Enni

Miksi aloititte barffauksen?

Raakaruokinta kantautui aikoinaan korviini ystäviltäni ja tutusta lemmikkitarvikeliikkeestä. Lisää tietoa löytyi netistä ja eläinkaupan myyjältä. Päätin kokeilla raakaruokaa nyt edesmenneelle seniori-rescuekoiralle iho-ongelmien ja usein toistuvan ripulin vuoksi.

Kuinka itse koit BARF-ruokinnan? Oliko se helppoa, työlästä, mukavaa vaihtelua?

Koen raakaruokinnan helpoksi ja luonnolliseksi valinnaksi koirayksilöstä riippumatta. Itse tykkäsin annospullista, joita oli helppo napata pussista tarvittava määrä. Alussa annoin pullia ja nappulaa sekaisin, josta hiljalleen vähensin nappuloiden määrää. Koira söi hyvällä ruokahalulla joka kerta kupin tyhjäksi.

Huomasitko lemmikissäsi muutoksia uuden ruokavalion myötä? Myös ennen ja jälkeen kuvia olisi mukava nähdä jos sellaisia löytyy.

Todellakin! Hilseily väheni ja karvanlaatu parani huomattavasti. Lievä lihavuus haihtui ja koira alkoi hiljalleen näyttää hyvinvoivalta ja rennommalta. Uloste muuttui kiinteäksi ja sitä tuli kerralla vähemmän. Spondyloosi- ja nivelvaivaisen vanhukseni aksel kepeni ja hengen hajukin muuttui siedettävämmäksi.

Annatko jotain lihojen, sisäelimien ja luiden lisäksi. Mitä ja miksi?

Edelliselle rescuelleni annoin silloin tällöin lohennahkoja ja lampaanrasvaa tukemaan ihon, turkin ja sydämen hyvinvointia. Seniori tykkäsi kovasti myös keitetystä kukkakaalista. Uuden tulokkaan kanssa aiomme noudattaa samankaltaisia ruokailutottumuksia.

Miten paljon vaihtelet eri ainesosia/tuotteita? Esimerkki lemmikkisi BARF-ruokavaliosta?

Edesmenneen 30 kiloisen rescueni kanssa aloitin Vaiston aloituspullista. Myöhemmin tarjosin pääosin nauta-kalkkuna-lohi pullia sopivasti painoon nähden ja naudan rustoluita. Tammikuussa 2017 Suomeen tulleen uuden rescueni kanssa aloitimme syömällä nappulaa ja samankaltaisten vatsaoireiden vuoksi aiomme pian aloittaa Vaiston vihreällä pussilla ja siirrymme vähitellen hyväksi todettuihin rustoluihin ja joihinkin Vaiston pulliin, ehkäpä nauta-kalkkuna-loheen.

Kommentit