181-perunkarvatonkoira.jpg

Perulainen Haltia ja suomalainen Maija

Miksi aloititte barffauksen?

Haette karvaturria, mutta täällä olis aktiivinen aito perulainen prinsessa. Naiselta ei tulisi ikää udella, mutta kerrottakoon että olen 7 vuotias ja karvaton. Osaan olla prinsessa näyttelyissä ja valion arvoa on pukannut enemmänkin, mutta kun pääsen mielipuuhaani ajohommiin, minusta kuorituu kiljuva rämä rinsessa. Mieluusti jahtaisin kissoja, pupuja ja oravia, mutta äiskä ei oikein siitä tykkää. Onneksi pääsen luvan kanssa ajamaan viehettä, sitä tekisin vaikka aina! Tänä vuonna olin möllimaastokisoissa veteraaniluokan toisiksi paras hyvillä pisteillä. Sain sieltä lähes itseni kokoisen pokaalin 🙂
Päälajina mulla on agility, kuninkuusluokassa tietty koska prinsessa olen. Maksiluokassa viipotan muitten mestareitten seassa.
Nyt musta on vielä tullut ihka oikea "työkoira". Olen alkanut käydä äiskän kanssa sen työpaikalla, jossa ilahdutan vanhuksia. Osaan laulaa haltialauluja pöydän vieressä, mutta äiskä on kieltänyt tipin annon, pöh. Järjestän pihamaalla asukkaille hienoja juoksunäytöksiä ja kyllä mua ihmetellään miten hieno olen ja miten kovaa pääsenkään. Olen hyvin iloinen ja onnellinen koira, anteeksi prinsessa tietysti.
terveisin Haltia
PS. Jos voitan ruokaa, lupaan antaa sitä myös isipapalle ja pikkusiskolle, olen jalomielinen rinsessa alamaisilleni

Oliko sinulla ennakkoluuloja liittyen BARF-ruokintaan?

Haltialla oli usein furunkuloosi patteja. Kisat ja harrastuksetkin kärsivät, antibiootteja se söi useaan kertaan vuodessa. Sitten löysimme raakaruoan ja siihen loppui furunkuloosi. Yhtään ainutta lääkekuuria ei ole enää tarvittu. Ruoka-aine allergiaa ei siis ole, mutta olisko varastopunkki koska nappulat ei sovi.
Monta vuotta se on syönyt toisen valmistajan raakaruokaa, mutta nyt olen ottanut rinnalle MUSH tuotteet ja selkeästi olen huomannut aktiivisuuden ja energiatason nousseen. Joskus jopa liikaa 😉

Oliko ruokinnassa joitakin haasteita ja kuinka niistä selvittiin?

Valitsin tuon Duo+Energy ruoan, koska koirani ovat aktiivisia harraste- ja kisakoiria sekä siksi että karvattomina ne tarvitsevat ihon ja lämpimänä pysymisen vuoksi runsasenergistä ruokaa. Kaikki koirani rakastavat Mushia. Haltia on alkanut todellakin lauleskella niitä haltialaulujaan kun annostelen kuulemma ruoan aivan liian hitaasti kuppiin.

Kommentit