10007491_10152690234922072_2287279436680205776_n

BARF-erfarenheter med Långhårig dvärgtax: Nelly barfar

Sarah

Varför började du barfa?

I augusti 2013 så tog jag över en omplaceringshund, en 2,5 år gammal långhårig dvärgtax-tik. När hon kom till mig så var hon väldigt smal och hade ingen lyster i pälsen. Och för att vara långhårig så hade hon kort, tunn päls.
Hon var väldigt kräsen i maten och jag fick inte i henne torrfoder så jag började titta på andra alternativ. Det var så jag upptäckte Mush vaisto och jag gillar idén med naturlig hundmat, utan konstiga tillsatser utan ett "rent" foder. Så jag började ge henne Mush vaisto och på bara några veckor så ökade hon i vikt, pälsen växte och blev både tjockare och längre.

Hur upplevde du själv BARF-utfodringen? Var det lätt, varierande eller krävande?

Min förra hund fick också färskfoder under en period men det fungerade inte i längden. Det var alldeles för stora förpackningar, den maten kom i 1 kg´s klumpar som man skulle "slabba" med och dela upp.
Så jag var tveksam till att börja med färskfoder till min nuvarande hund men ju mer jag läste om Mush vaisto desto bättre lät det. Så jag köpte hem några påsar och kan säga att det är så otroligt enkelt, kommer aldrig gå över till torrfoder igen! Framförallt är det enkelt när det kommer i färdiga portionsbullar och så älskar min hund maten.

Märkte du några förändringar hos ditt husdjur efter kostbytet? Lägg gärna till före- och efterbildar ifall du har.

Min tik var väldigt smal i kroppen, hade tunn och glanslös päls, var inte alls matglad utan det var en kamp att få i henne torrfoder. Första gången jag ställde ner Mush vaisto starter formula så tog det inte många sekunder innan den var borta.
Efter ett par veckor började hon gå upp i vikt och hennes päls blev mycket bättre, nu ett år senare så är hon riktigt långhårig (som hon ska vara) och det var hon inte innan. Men framförallt så är det så roligt att se henne matglad, att inte behöva truga på henne ett torrfoder som hon verkligen inte vill ha

Hur mycket varierade du mellan olika MUSH-produkter? Ge gärna exempel på en veckomeny.

Vi började med starter formula som min hund slukade. Nu varierar jag mellan kalkon-kyckling-ren samt gris-kyckling-lamm.

Kommentarer