allergivanliga_hundar

10 allergivenlige hunderacer

Desværre er myten om en allergi-fri hund falsk, der findes ingen hunderacer der er helt allergifri. Allergi er noget meget individuelt, en person kan tåle noget der giver en anden allergiske reaktioner. Hvis du er allergiker men ønsker at få en hund, kan det være en god ide at passe en hund af den type du overvejer at anskaffe. Husk at der kan gå et stykke tid før eventuelle reaktioner viser sig.

Der findes dog hunderacer der anses for at være mere allergivenlige end andre, dsv. at de påvirker allergikere i mindre grad. Nedenfor har vi oplistet 10 af disse allergivenlige hunderacer.

American Indian Dog

En intelligent og loyal racer der i århundreder har været anvendt som vagt- og eftersøgningshund i Amerika. Denne allergivenlige hunderace har meget let ved at lære nye ting, så længe ejeren udviser dominans, tillid og respekt. Racer er som sagt yderst loyal og sjældent dårlig tilpas i selskab med andre dyr. Det kan dog være svært at finde en opdrætter (de fleste er i USA), og normalt er prisen høj.

Bichon Frisé

En allergivenlig hunderace der stammer Teneriffe, Spanien. Denne dværghund er kendt for sin karakteristiske “frisure” og glæde. Bichon frisé er selskabelige og trives godt med både voksne og børn. De kan lide at lege og er lærenemme, hvilket gør den oplagt for uerfarne hundeejere.

Bichon Havanese

En utroligt selskabelig familiehund der er let at opdrage. Hunden minder om bichon frisén, en glad og rolig hund der er ivrig for at lære. Racen re udviklet på Cuba fordi den næsten forsvandt i resten af verden.

Greyhound

Greyhound er en tidligere jagthund, der i dag også bruges til både udstilling og ræs. Racen kan løbe med 60-70km/timen og er meget hurtig, men har en vis stædighed. Greyhounds er selskabs- og familiehunde. Den er dog ikke følsom overfor kulde, og passer derfor dårligt til vores koldere klima.

Dvärgpudel

En av alla allergivänliga hundar med mycket glädje och energi. Rasen är godtrogen, har lätt att lära sig och är lekfull. Dvärgpudeln är en familjehund som kräver en del uppmärksamhet och som inte bör lämnas ensam för en längre tid. Den är väldigt vänlig och är mycket sällan aggressiv. Den är också riktigt duktig på att manipulera sin ägare för att få som den vill.

Mellanpudel

Är lik sin mindre vän dvärgpudeln, en mycket lekfull och glad ras, med mycket energi även vid äldre år. Den är också en familjehund som sällan vill vara ensam. Rasen är lättskött om man gör det hemma, eftersom den behöver klippas med jämna mellanrum. Precis som dvärgpudeln så fäller den inte och är därför väldigt praktisk.

Pomeranian

Pomeranian är av en urhundstyp som även kallas zwergspitz i Tyskland, där den kommer ifrån. Det är en allergivänlig hundras som tycker om olika aktiviteter, och ibland som utställningshund. Den har mycket energi och är en glad hund som lätt blir hemmakär och fästs vid sin ägare.

Samojedhund

En sibirisk och rysk arktisk spetshund som fungerar utmärkt som draghund och i ett kallare klimat. Är trogen sin ägare och är väldigt positiv. Samojedhunden är en vänlig ras som också är självständig när det krävs.

Schnauzer

Den sista hunden på vår lista av allergivänliga hundar är schnauzern, en glad, aktiv och lekfull familjehund. Den gillar aktiviteter och är med på nästa alla upptåg. Schnauzern är även en utmärkt gårdshund och jobbar effektivt vid stall. Hunden tar avstånd från främlingar och håller sig nära sin ägare.

Läs också: Att köpa hund – tips och råd

Inte alla allergivänliga hundar passar

Alla dessa är allergivänliga hundar. Men som vi nämnde tidigare påverkar varje individuell hund dig olika. Det är allergenerna som påverkar vilken reaktion du får av hunden och bästa alternativet är ändå att testa att vara med hunden ett tag för att veta hur du påverkas. Om du bara känner av en liten reaktion kan en luftrenare lindra en del av symptomen. Lycka till!

Kommentarer