image-8.jpeg

Mandor och Tina

Miksi aloititte barffauksen?

Mandor, labbis, 4,5 år. Atopisk med jästsvamp i öron för ofta, kliande och rodnande tassar. En matfriska supervänlig herre, ibland lite för ivrig. Överkänslig för damm, hö och lagerkvalster. Fram till 3 års ålder stod på menyn rått kött/fisk+gröt(hirs, råris,bovete,korn)+rivna lättångade grönsaker. På veterinärens rekommendation gick vi över till mycket begränsa diet specialtorrfoder(potatis,hjort). Detta ledde inte till förändringar till det bättre.

Oliko sinulla ennakkoluuloja liittyen BARF-ruokintaan?

Nu har vi övergått helt till råfoder. Alergierna bara ökar hos både människor och djur. Varför då servera processat foder åt våra "gullegrisar". Och hurdant är förhållandet med damm och kvalster kontra torrfoder.

Oliko ruokinnassa joitakin haasteita ja kuinka niistä selvittiin?

Mycket praktiska förpackningar men kräver större hemmafrys för den som bor lite "sidanom".
Lätt att portionera och t.o.m småfrusna går bra äta. Mandor älskar mat och skall ha sin frukost genast efter morgonpromenaden. Glömmer jag bort mig vid TV på kvällen blir jag nog ivrigt påmind och Duon är bekväm, hygienisk och snabb att tillreda utan en massa kladd och klet. Mandors atopi försvinner ingenstans men jag är definitivt övertygad att han mår bättre med färskt kött än torrfoder. Och så har ju vår skapare tänkt ut från början att hunden är köttätare med lite inslag av "grönt" från bytesdjurens magar.

Kommentit